TAIDEKÄSITYÖNÄYTTELY

Anne Helttusen taidekäsityönäyttely avataan Salpalinjan Hovissa Avoimet kylät -päivänä 11.6.2016 klo 11.00-15.00. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn, Rutoan entisen koulun uuteen elämään ja kahvittelemaan.

Posted on 27.05.2016
.

TANSSIMAAN IITIÄN LAVALLE

Iitiän tanssilavakausi alkaa lauantaina 14.5. Lavatanssit ovat osa suomalaista kesää. Iitiässä tanssitaan 20 lauantaina ja yhtenä keskiviikkona.  Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva on ensimmäisen illan esiintyjä.

Salpalinjan Hovi on kävelymatkan päässä lavasta, joten tervetuloa yöpymään.

Tässä tanssikalenteri http://www.lum.fi/tapahtumat/iitian-lava/108-iitian-tanssikalenteri

Posted on 12.05.2016
.

MUSEOIDEN YÖ LAPPEENRANNASSA 14.5.

Museoiden yötä vietetään Lappeenrannassa lauantaina 14.5. klo 17. lähtien. Kaikkiin museoihin on vapaa pääsy ja Linnoituksessa on tarjolla runsaasti muutakin ohjelmaa. On konsertteja, työnäytöksiä, ruokatarjoilua ja tanssia. On kulttuuri-ihmisille elämysten yö.

Posted on 12.05.2016
.

SOTAHISTORIAA SALPALINJALLA RUOTOLASSA

Sotahistoriaan voit tutustua Salpalinjan kohteissa Rutolassa. Näet teräsbetonikorsuja, kenttälinnoitteita jne. Opastetulla retkellä saat kattavan käsityksen linjan rakentamisesta, laitteista ja toiminnasta sekä pääset tutustumaan Salpalinjan ainoaan valmiiksirakennettuun suureen miehistöbunkkeriin.

Posted on 13.01.2016
.

RUTOLAN KYLÄPOLKU SYKSYLLÄ

Kyläpolku tarjoaa nyt syksyisen raikkaita näkymiä. Polun opastaulujen avulla voit tutustua Rutolan kylän historiaan. Reitin varrella kohtaat kadonneen sahayhdyskunnan sekä viime sotien suurimman työmaan Salpalinjan teräsbetonikorsuineen. Polun varrella on myös luontotauluja, joiden avulla voit tunnistella alueen lajistoa. 3,5 kilometrin mittainen polku toimii niin liikunta- kuin virkistymisreittinäkin. Rentouttavan kävelyn lomassa voit myös vaikka sienestää.

Posted on 5.10.2015
.