Kulttuurimatkalle Lappeenrantaan?

Nauti Dostojevskia tai Kafkaa teatterissa, taidetta historiallisella linnoituksella ja Suomen vanhinta ruokaa Säräpirtillä.

Listasimme Lappeenrannan alkukevään kulttuurinähtävyyksistä ja tapahtumista mielestämme tärkeimmät.

TEATTERIA

Maaliskuussa Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttämölle nousee kaksi yhteistuotantoa.

Dostojevski.fi, saa ensi-iltansa torstaina 5.3.

Tule katsomaan, millaisen teatteritarinan georgialainen Avtandil Varsimashvili on rakentanut Fjodor Dostojevskin Lempeä luonne -novellin ympärille. Dostojevski.fi -nimen saanut ohjaus kuvaa, mitä voi tapahtua, kun liiallinen ja itsekäs omistushaluisuus alkaa muokata parisuhdetta. Naisen roolin näyttelee Liisa Sofia Pöntinen ja miehen Sami Lanki.

”Dostojevski on maailman tarkkanäköisimpiä ihmisen ymmärtäjiä. Hän näkee ihmisen pyrkimyksen tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Tavoite on sinänsä hyvä, mutta sen takia joskus yritämme muokata ja muuttaa rakastettuamme itsellemme ihanteelliseksi”, kertoo Sami Lanki näytelmästä.

Näytelmä tuotetaan yhdessä georgialaisen Liberty-teatterin kanssa. Esitys on suomenkielinen.

Oikeusjuttu saa ensi-iltansa 24.3.

Oikeusjuttu lukeutuu Franz Kafkan tunnetuimpiin romaaneihin, jonka näyttämösovituksesta ja ohjauksesta vastaa Tuomo Rämö. Moderni klassikko on koominen kuvaus virkamiesten ja sääntöjen hallitsemasta maailmasta. Pieni ihminen pyristelee byrokratian viidakossa ja yrittää selviytyä elämän arvaamattomuuden ja epäreiluuden keskellä. Esitys on sekä hauska että liikuttava, välillä molempia yhtä aikaa.

Lappeenrannan kaupunginteatterin lisäksi työryhmässä ovat mukana Teatteri Jurkka ja Teatteri Kansan Syvät Rivit. Rooleissa nähdään viime kuukausina Sadunmaa-päiväkotikiertueella viihtynyt ja runsaasti jalkautumisestaan kiitosta saanut kaupunginteatterin näyttelijä Samuli Punkka

Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmiston löydät kalenterista.

 

KONSERTTEJA

Musiikkitarjonta on runsasta ja monipuolista. Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertit, Rakuunasoittokunnan konsertit, Rakuuna Rockin, Lemin musiikkijuhlat jne. lisätietoa Lappeenrannan musiikkitapahtumista löydät Visit Lappeenrannan -sivuilta.

 

NÄYTTELYITÄ

Lappeenrannan linnoitus on arvokas osa niin suomalaisten, venäläisten kuin ruotsalaistenkin yhteistä kulttuuriperintöä ja kuuluu Linnasta-linnaan -kulttuurimatkailuketjuun.

Linnoitus on nähtävyys itsenään mutta siellä sijaitsee myös museot, joissa on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.

Lappeenrannan Museoihin voit tutustua tarkemmin Lappeenrannan kaupungin sivuilla ja näyttelyistä löydät ajankohtaista lisätietoa Visit Lappeenrannasta.

  

HYVÄÄ RUOKAA

Jos haluat syödä perinneruokaa tuhannen vuoden takaa, on Säräpirtti tai Kippurasarvi ruokapaikkasi Lemillä. 

Lappeenrannassa on tarjolla myös monipuolisesti etnistä ruokaa. Nepalilainen ja intialainen ravintola ovat uusimmat.

Ravintolatarjonta on monipuolinen. Tietoa ravintoloista löydät Visit Lappeenrannan sivuilta.

Posted on 3.03.2015
and filed under Uutiset Lappeenrannan tapahtumat.