TIEDOTE: Espoolaispariskunta remontoi hylätystä kyläkoulusta huoneistohotellin bunkkerien kupeeseen

salpalinjan-hovi-ulkoa

Espoolaispariskunta remontoi Salpalinjalla sijaitsevasta kyläkoulusta kodin ja kartanomaisen huoneistohotellin. Hotelli aukeaa yöpyjille joulukuun alussa.

Paluumuutto kyläkoulua pelastamaan

Espoolaiset Anne Sorsa-Vainikka ja Timo Vainikka etsivät kaksi vuotta sitten kartanomaista kesäasuntoa kotiseudultaan Lappeenrannasta, mutta huomattuaan ilmoituksen myytävästä kyläkoulusta paluuta ei ollut.

Yhdeksän kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta sijaitseva Rutolan kyläkoulu oli jäänyt tyhjilleen oppilaiden siirryttyä lähistölle rakennettuun uuteen suurkouluun.

"Kyläkoulu oli liian iso pelkästään meidän asuinkäyttöön, joten päätimme tovin pohdinnan jälkeen perustaa huoneistohotellin, jossa voisimme samalla asua", Sorsa-Vainikka kertoo.

Kylän asukkaat innoissaan

Nyt takana on voitettu tarjouskilpailu ja melkein kaksi vuotta kestänyt remontti. Niiden aikana hirsirakenteisesta kyläkoulusta on muovautunut kartanomainen huoneistohotelli Salpalinjan Hovi.

”Paluumuuttajat” ja ”koulun pelastajat” on otettu ilolla vastaan reilun 600 asukkaan kylässä.

"Kyläläiset ovat koulun uudesta elämästä innoissaan. Olemme saaneet lahjoituksena antiikkihuonekaluja ja kesällä pihatalkoissa auttoi kyläläisten lisäksi Rutolan vapaapalokunta", Sorsa-Vainikka kertoo.

Kartanomaista majoitusta bunkkerien keskellä

Salpalinjan Hovi sijaitsee nimensä mukaisesti sotahistoriallisella Salpalinjalla. Siitä muistuttavat vierestä löytyvät 1940-luvulla rakennetut konekiväärikorsut ja Salpalinjan suurin kallioon louhittu miehistöbunkkeri. Huoneistohotelli toimii myös Salpalinja-infona.

Hotellin huoneistot on sisustettu pääosin kierrätetyillä, vanhoilla kalusteilla. Kyläkoululle uskollisesti aulan seinää kortistavat puolapuut ja huoneet on nimetty oppiaineiden mukaan.

Sorsa-Vainikan mukaan hotelli sopii erityisesti lapsiperheille ja historiasta, kulttuurista sekä luonnon rauhasta kiinnostuneille matkailijoille.

"Yksi kohderyhmä ovat myös Lappeenrannan seudulle saapuvat työmatkalaiset, haluamme tarjota kodinomaisen ja viihtyisän vaihtoehdon hotelleille", Sorsa-Vainikka kertoo.

Huoneistohotelli aukeaa yöpyjille joulukuun alussa. Huoneistot ovat jo varattavissa huoneistohotellin kotisivuilla: www.salpalinjanhovi.com

 

Lisätiedot
Anne Sorsa-Vainikka
Puh: +358 50 336 0986
Sähköposti: anne.sorsavainikka@gmail.com

Ajo-ohjeet ja kartta löytyvät kotisivuiltamme: http://www.salpalinjanhovi.com/sijainti/

Huoneistohotelli Salpalinjan Hovi
Vanha Mikkelintie 125
53830 Lappeenranta 
Puh. +358503360986
www.salpalinjanhovi.com

 

Posted on 1.12.2014
and filed under Uutiset.